בתחומי המועצה האזורית ברנר יש נופים ואתרי טיול רבים ומגוונים - חלקם בעלי חשיבות היסטורית ואחרים מפורסמים הודות לנופים הטבעיים שהם מציעים למבקרים בהם.

לפניכם כמה מאתרי הטבע והנוף הבולטים באזור:

גבעות מע'אר (מרר) והסביבה

[צילום: טלי עוז אלבו]

גבעות מרר מהוות את הרכס הרביעי והאחרון מבין רכסי הכורכר שבמישור החוף. אזור השרון ומישור החוף בנוי ממספר רכסי כורכר שכיוונם צפון-דרום ובינם "עמקים" נמוכים. 

נחל שורק

נחל שורק הוא אחד הנחלים הארוכים בישראל. תחילתו בהרי ירושלים, והוא זורם לאורך 70 ק"מ, דרך בית שמש והשפלה ונשפך לים התיכון צפונית לקיבוץ פלמחים. מושב בניה - בגבולו הצפוני והמזרחי של המושב גובל בנחל גמליאל שהינו יובלו של נחל שורק.  

אנדרטת הצנחנים


[צילום: טלי עוז אלבו]

אנדרטת הצנחנים לזכר הנופלים במערכות ישראל, ממוקמת למרגלות גבעות הכורכר, בצד הכביש מרחובות לגדרה. בתל-נוף, הסמוכה למקום זה, היה בשעתו בסיס צנחנים מרכזי. 

קברו של יצחק שדה 


[צילום: טלי עוז אלבו] 

בשנת 1952 נפטר ה'זקן' יצחק שדה - מפקד הפלמ"ח ובעלה של מרגוט שדה חברת גבעת ברנר שנפטרה בשעת לידת בנה. הוא נקבר בטקס צבאי מלא בגבעת ברנר ועל קברו ניצב פסל אבן - סמל הפלמ"ח - מגל שיבולים וחרב. ליד הקבר נערך מדי שנה ביום הזכרון טקס 'יזכור' לחללי מערכות ישראל. 

שובך היונים ההסטורי בגבעת ברנר


[צילום: טלי עוז אלבו]

שובך היונים הוקם בשנת 1947 על ידי הפלמ"ח ושימש לאימון יונים שהעבירו מסרים בין הישובים באזור ובין הכוחות הלוחמים.
הוא שוחזר על ידי המועצה האזורית ברנר ובשיתוף עם המועצה לשימור אתרים ומציג את סיפורם של היונאים שעסקו במלאכה.
ניתן להגיע לסייר במקום ולראות את יוני הדואר וכן להגיע לסיורים חינוכיים מתואמים מראש. 

מגדל המים - גבתון    


[צילום: טלי עוז אלבו]

מגדל המים של גבתון הוקם ב תרצ"ג - 1933  ונמצא בכניסה המרכזית אל מושב גבתון, מצפון לצומת בה נפגש רחוב יהודית עם רחוב חזית חמש, נמצא מגדל המים של היישוב. 

האורווה בקבוצת שילר


[צילום: טלי עוז אלבו]

בשנים 1920 - 1955 מלאו סוסים ועגלונים תפקיד חשוב ומרכזי במשק.
הן כקשר עם הישובים האחרים והן לצרכים חקלאות ואחרים, התבצע על ידי "צוות אורווה". בשנת 1940 הוקמה ארוות הקבע שכללה בית מלאכה בו טיפלו בכל צרכי הענף [ הזנה, טילוף, החלפת פרסות, ביצוע גול גול ושטיפה במים]. כיום נמצא במבנה ההסטורי - משרד התחבורה של הקיבוץ וממוקם בסמוך למגרש החניה הראשי. 
 

תל קטרה


[צילום - מתוך ויקפדיה - אבישי טייכר]

תל קטרה הוא תל עתיק בצפון גדרה ובגבול המושב קדרון. עד 1948 שכן עליו הכפר קטרה שנכבש ונהרס במלחמת העצמאות. לפי החרסים שנתגלו במקום הוא היה מיושב בתקופת הברונזה הקדומה, תקופת הברונזה התיכונה ובתקופת הברזל ועד לתקופה הביזנטיתלפי הסברה זה מקומה של העיר קדרון המוכרת ממלחמות החשמונאים. ייתכן שהשם קטרה שמר על השם העתיק קדרון ואכן המושב הסמוך קדרון נקרא בשם זה. בפסגת התל הוקמה תצפית וספסלי מנוחה. משם יש תצפית יפה על גדרה והסביבה.

הנשקיה ההסטורית במושב בניה


[צילום: טלי עוז אלבו]

במרכז המושב בניה מצוי מבנה קטן ששימש בעת הקמת המושב (1949) כמחסן כלי נשק להגנה על המושב ובהמשך
כמרכז העצבים לשמירה על בטחון המושב. המבנה נותר עד היום.

מוזיאון האוצרות בגבעת ברנר 


[צילום: טלי עוז אלבו] 

מוזיאון אוצרות גבעת ברנר הוקם על ידי קבוצת חברים שביקשה להנציח את ה"הסטוריה" של ג"ב דרך הכלים החקלאיים, החפצים ששימשו את החברים והילדים באופן יומיומי וכל הפריטים שהיו בסביבה. ה'חדר' המיתולוגי שמעולם לא נראה כה צנוע..התוצאה מרשימה. אוסף הכלים הוא מהיפים בארץ, ה'ליפט הישן, הפרימוס וכלי המטבח מחזירים את הצופה לאווירה המיוחדת של אותם ימים ש"בגרוש היה חור וגם בגרב", הסוסים והפרדות משכו את העגלות וטרקטורים על שרשראות סחבו בלי לקטר את הכלים החקלאיים.